Leven in Beweging

Aanbod Amsterdam    Emotioneel Lichaamswerk (ELW®)

Maatwerk: Individuele sessies
Vergoeding door Zorgverzekeraars
Stilte retreat voor vrouwen
Wortels en Vleugels, 10 avonden ELW®

 

Individuele sessies  Maatwerk

Als je het gevoel hebt 'teveel in je hoofd te zitten' kan ik je begeleiden meer lichaamsbewustzijn op te bouwen en meer vertrouwen te krijgen om je gevoel te betrekken bij je dagelijks leven.

We kunnen bijvoorbeeld oefenen in stil staan bij jezelf, aarden, ontspannen, je plek innemen, je ervaringen onder woorden brengen, grenzen of emoties verkennen, je aandacht naar buiten en naar binnen in balans brengen etc.

Maar ook als je juist het gevoel hebt dat je gevoelens teveel je leven beheersen, kun je daar bewustzijn in krijgen. Over het algemeen wordt je zelfkennis en zelfacceptatie vergroot.
We kunnen meer coachend of juist therapeutisch werken. Dat wil zeggen dat ik je middelen aanreik waardoor je je bewust wordt hoe je de kwaliteit van je dagelijkse leven kunt verhogen of dat de focus meer ligt op het verwerken van emotionele ervaringen van vroeger. Het is maar net waar je proces om vraagt. De ingang blijft het lichaam. Ik maak gebruik van vormen van lichaamsgerichte psychotherapie zoals, Emotioneel Lichaamswerk, Energetic Integration en Somatic Experiencing traumahealing. (zie eerste tabblad "lichaamswerk")

In een eerste gesprek bepalen we samen of, hoe en waaraan we gaan werken en spreken een aantal sessies af waarna we evalueren en bepalen of we daarna al of niet een langer traject ingaan. Soms kunnen 1 of 2 sessies al voldoen om rond een thema meer inzicht te verkrijgen. In andere gevallen kan het fijn zijn je voor een langere periode in je leven te laten coachen/begeleiden om je het een en ander eigen te maken.

Omdat Emotioneel Lichaamswerk ondersteunend kan werken tijdens een reïntegratieproces, maar ook preventief werkt, zijn werkgevers vaak bereid mee te betalen aan de kosten. Er gelden dan andere tarieven.

Wie:           Voor individuen en koppels

Taal:          Ik geef sessies in het Nederlands, Engels en Duits.

Locatie:      Centrum Europaplein, Europaplein 127 Amsterdam (tegenover de RAI)

Prijs:          Tussen de € 70,- en € 95,- per uur, afhankelijk van finaciele situatie  *  
                

 

*Richtlijn: Het laagste tarief betaal je als je een inkomen hebt op bijstands nivo, het hoogste tarief als je een inkomen hebt van € 2800,- bruto of hoger.
Bepaal zelf aan de hand hiervan waar je zit met je inkomen en wat je moet betalen. Dat kan dus ieder bedrag zijn tussen de € 70,- en € 95,- 
Mocht je, op grond van je financiële situatie, een ander voorstel hebben: laat het me weten

naar boven

Vergoeding door Zorgverzekeraars

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging NVPIT. Goede aanvullende polissen van de meeste zorgverzekeraars vergoeden (soms een deel van) individuele sessies. Dit werk valt onder 'Alternatieve zorg, -behandelwijzen of -geneeswijzen'.
Kijk voor vergoedingen op deze link (Overal waar NVPiT ea achter staat is van toepassing). 
Ik sta tevens vermeld in de Zorggids (Leven in Beweging onder postcode 1079AX Alternatieve Zorg > Natuurgeneeskunde).

naar boven

Plichten en rechten bij individuele sessies

 • Voor geannuleerde sessies van de kant van de therapeut dient deze een nieuwe datum aan te bieden.
 • Voor een afgesproken sessie die binnen de 24 uur dat de sessie plaats vindt van de zijde van de cliënt wordt geannuleerd, wordt het gehele bedrag in rekening gebracht. De cliënt heeft in dat geval binnen die week recht op een telefoongesprek met de therapeut van maximaal een half uur.
 • De therapeut is lid van de beroepsvereniging SBLP en zodoende ingeschreven bij de SRBNG en onderworpen aan de klachtenregeling en het tuchtrecht.  Als u klachten heeft over de therapeut en u er met elkaar niet uit komt, kunt u zich voor ondersteuning tot de klachtencommissie wenden. Hiervoor heeft de therapeut voor de cliënt de nodige formulieren.
 • De aantekeningen die de therapeut maakt, zijn te allen tijde in te zien door de cliënt.
 • Op het moment dat de cliënt wil stoppen met de sessies, kondigt hij/zij dit aan tijdens een sessiebijeenkomst. Vervolgens volgt in principe nog minimaal één bijeenkomst om af te ronden.

naar boven

 

Wortels en Vleugels
10 avonden voorjaar 2016


door Marga Kabel (http://www.kabelbodyhealing.nl)

voor: mensen mét en zónder ervaring met ELW.
start: do. 21 januari - laatste keer: do. 24 maart
tijd: 19.00 tot 22.00 uur
prijs: tussen € 270,- en  € 390,- afh.v. financiele situatie*         
locatie: Centrum de Roos, Amsterdam
proefles: donderdag 7 januari 19.00-22.00 uur 
prijs: € 15,-. (laat even horen als je komt)

Steeds meer werkgevers zijn bereid (een deel van) de cursus te betalen.
Hiervoor is er een speciale folder.  (voor commerciële bedrijven € 750,- voor nonprofit organisaties € 500,-) 

Inhoud
Zit je te veel 'in je hoofd'? Kun je moeilijk 'Nee' zeggen? Ben je vaak gespannen? Zoek je een steuntje in de rug om bewuster en met meer ontspanning te leven?

10 avonden om stil te staan bij wat je beweegt en om te leren omgaan met spanning, zowel privé als op het werk.
ELW verbetert je conditie op lichamelijk, emotioneel en mentaal niveau en beïnvloedt daarmee je dagelijkse functioneren.

Door oefeningen, waarbij we werken met beweging, stem en adem, komen doorstroming en energie op gang. Hierdoor kom je beter in je vel te zitten.
Met technieken om te ‘aarden’ ga je stevig op je benen staan. Dat geeft vertrouwen in je eigen basis. Zo ga je ervaren dat je emoties in allerlei situaties kunt ‘gebruiken’ in plaats van dat ‘ze je overkomen’ of dat je er geen contact mee hebt.
Wortels zijn je basis, vleugels de lichtheid van je bestaan.

Praktisch
Iedere avond heeft een thema. Denk aan onderwerpen als: doorstroming, aarden, kracht, expressie. We zullen tijdens het eerste deel van de avond veel in beweging zijn. We doen oefeningen die binnen het thema er onder andere op gericht zijn:

 • te aarden, meer contact te voelen met je basis
 • bewuster te ademen
 • je lichaamsbewustzijn te vergroten
 • je grenzen duidelijker te gaan voelen
 • actief en passief te ontspannen
 • je levensenergie aan te spreken
 • makkelijker om te gaan met het maken van geluid
 • je vrijer te gaan voelen in beweging
 • met je aandacht bij jezelf te blijven in kontakt met een ander

Het tweede deel van de avond, na de theepauze, doen we over het algemeen iets rustigs wat integrerend werkt.
Inspanning, ontspanning en genieten wisselen elkaar op deze manier af.
Aan het begin en aan het einde van iedere avond zitten we even bij elkaar om uit te wisselen als daar behoefte aan is. Het oefenen in het verwoorden van je ervaring helpt je bij het ordenen ervan en vergroot je communicatieve vaardigheid. Met andere woorden: je leert jezelf te delen met anderen, waarmee je je mogelijkheden verruimt en je zelfvertrouwen kan groeien.
Je kunt de groep als steun gaan ervaren doordat je dingen van elkaar herkent, van elkaar kunt leren en kunt ervaren dat je niet allemaal hetzelfde hoeft te zijn. Ook besteden we aandacht aan het integreren van opgedane ervaringen in het dagelijks leven door te werken met een CD met oefeningen die je mee naar huis krijgt.
ELW is geen therapie maar meer een ondersteuning in het verruimen van je zelfkennis en je menselijke vaardigheden. Dit sluit niet uit dat sommige situaties om een therapeutische interventie vragen.

naar boven

Stilte Retreat voor vrouwen 2015

In deze week trek je je terug uit de drukte van alle dag en ga je de stilte in om je blik naar binnen te richten.  Je hebt de tijd en de ruimte om je gedachten op te schonen en je zenuwstelsel tot rust te laten komen.

Adem- en lichaamswerk en actieve lichaamsmeditaties ondersteunen dit proces. Als het weer het toelaat wandelen we in stilte in het uitgestrekte bosgebied. Het grootste gedeelte wordt niet gesproken  en op gezette tijden vindt er een gestructureerde uitwisseling plaats.

Gabriele Osburg, adem- en traumatherapeut en Rudolphine Backer, lichaamsgericht trainer en traumatherapeut, begeleiden sinds meer dan 10 jaar diverse trainingen o.a. tantratrainingen voor vrouwen.

Hun leven en werk wordt o.a. geinspireerd door het spirituele werk van de Ridhwanschool (Diamond Approach) van A.H. Almaas, waar zij sinds 1998 aan verbonden zijn.

Data:          zo. 28 nov. 13:00 uur t/m vr. 4 dec. 18:00 uur

Prijs:          € 430,- tot € 510,- afh. van inkomen, incl. vol pension.

Info:           email info AT adem DOT nu of  tel: 020 7852598

Locatie:       Franzenhof  Een prachtige plek in een stiltegebied, omgeven
                  door bossen, 60 km ten noordoosten van Berlijn. 
                  Openbaar vervoer tot Strausberg Nord of Wriezen, vandaaruit taxi of 
                  meerijden.
                   

naar boven

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Emotioneel Lichaamswerk Amsterdam

Somatic Experiencing Amsterdam

Traumahealing