Leven in Beweging

Aanbod Haarlem   Lichaamsgerichte Psychotherapie

Maatwerk: Individuele sessies
Vergoeding door Zorgverzekeraars
Rechten en Plichten
Privacy
Algemene Voorwaarden

 

Individuele sessies  Maatwerk

Als je er last van hebt dat je 'teveel in je hoofd zit' kan ik je begeleiden meer lichaamsbewustzijn op te bouwen en zo meer contact te krijgen met wat zich in jou afspeelt.
Je ontwikkelt meer zelfvertrouwen als je je emoties en je processen meer toe kunt staan, ze beter kunt volgen en plaatsen.

We kunnen bijvoorbeeld oefenen in stil staan bij jezelf, aarden, ontspannen, je plek innemen, je ervaringen onder woorden brengen, grenzen of emoties verkennen, je aandacht naar buiten en naar binnen in balans brengen etc.

Maar ook als je juist het gevoel hebt dat je emoties teveel je leven beheersen, kun je daar bewustzijn in krijgen.
Over het algemeen vergroot je je zelfkennis en zelfacceptatie .
We kunnen meer coachend of juist therapeutisch werken. Dat wil zeggen dat ik je middelen aanreik waardoor je je bewust wordt hoe je de kwaliteit van je dagelijkse leven kunt verhogen of dat de focus meer ligt op het verwerken van ervaringen. Het is maar net waar je proces om vraagt. De ingang kan zowel cognitief, als emotioneel, als lichamelijk zijn. Ik maak gebruik van vormen uit de lichaamsgerichte psychotherapie en de traumatherapie.

In een eerste gesprek bepalen we samen of, hoe en waaraan we gaan werken en spreken een aantal sessies af waarna we evalueren en bepalen of we daarna al of niet een langer traject ingaan. Soms kunnen 1 of 2 sessies al voldoen om rond een thema meer inzicht/verwerking te verkrijgen. In andere gevallen kan het fijn zijn je voor een langere periode in je leven te laten coachen/begeleiden om je het een en ander eigen te maken.

Omdat sessies ondersteunend kunnen werken tijdens een reïntegratieproces, maar ook preventief, zijn werkgevers soms bereid mee te betalen aan de kosten. Er gelden dan andere tarieven.

Wie:           Voor individuen en koppels

Taal:           Ik geef sessies in het Nederlands, Engels en Duits.

Locatie:     Haarlem: Koudenhorn 48zw Haarlem (9 min. lopen van het station)

Prijs:          Tussen de € 70,- en € 110,- per uur, afhankelijk van finaciele situatie  *  
                

*Richtlijn: Het laagste tarief betaal je als je een inkomen hebt op bijstands nivo, het hoogste tarief als je een inkomen hebt van € 2900,- bruto of hoger.
Bepaal zelf aan de hand hiervan waar je zit met je inkomen en wat je moet betalen. Dat kan dus ieder bedrag zijn tussen de € 70,- en € 110,- 
Mocht je, op grond van je financiële situatie, een ander voorstel hebben: laat het me weten
Leertherapiesessies zijn: NARM: € 100,-   SE: € 90,- Supervisie: € 100,-
Voor bedrijven gelden andere prijzen

naar boven

 

Vergoeding door Zorgverzekeraars

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging SBLP. Aanvullende polissen van de meeste zorgverzekeraars vergoeden een deel van individuele sessies. Dit werk valt meestal onder 'Alternatieve zorg, -behandelwijzen of -geneeswijzen'.
Kijk voor vergoedingen op deze link.  
Voor de sessies die ik geef moet er in de 2e kolom staan: erkent koepels en/of SBLP. 
verder sta ik: 
-vermeld in de zorggids ‘Vergelijk en Kies’.  (Leven in Beweging onder postcode 1079AX Alternatieve Zorg > Natuurgeneeskunde).
-ingeschreven in het register van de koepel RBCZ
-vermeld in de zorgzoeker en zorgvinder (soms onder de praktijknaam 'Leven in Beweging’)
-en voldoe ik aan de Plato eisen

naar boven

 

Rechten en Plichten bij individuele sessies

  • Voor geannuleerde sessies van de kant van de therapeut dient deze een nieuwe datum aan te bieden.
  • Voor een afgesproken sessie die binnen de 48 uur dat de sessie plaats vindt van de zijde van de cliënt wordt geannuleerd, wordt het gehele bedrag in rekening gebracht. De cliënt heeft in dat geval binnen die week recht op een telefoongesprek met de therapeut van maximaal een half uur.
  • Over de inhoud van de sessies geldt vertrouwelijkheid.
  • De aantekeningen die de therapeut maakt, zijn te allen tijde in te zien door de cliënt.
  • Op het moment dat de cliënt wil stoppen met de sessies, kondigt hij/zij dit aan tijdens een sessiebijeenkomst. Vervolgens volgt in principe nog minimaal één bijeenkomst om af te ronden.
  • De client blijft ten allen tijde zelf verantwoordelijk voor zijn/haar lichamelijk en psychisch welzijn 
  • De praktijk is niet verantwoordelijk voor enige schade, zowel psychisch, fysiek als materieel, die buiten de dekking valt van de geldende beroepsaansprakelijkheidsverzekering.
  • De therapeut is lid van de beroepsvereniging SBLP en zodoende ingeschreven bij de RBCZ en de SCAG (geschillen) en de TCZ en daardoor onderworpen aan de klachtenregeling en het tuchtrecht. 
  • Als u klachten heeft over de therapeut en u er met elkaar niet uit komt, kunt u zich voor ondersteuning tot de klachtencommissie wenden. https://sblp.nl/klachtenreglement/

 

Privacy

Lees over uw privacy

 

Algemene Voorwaarden

Lees over Algemene Voorwaarden

 

naar boven

 

                                             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haarlem

Psycho-sociale-therapie

NARM

Somatic Experiencing Haarlem

Traumahealing 

Narm