Leven in Beweging

Rudolphine Backer    

Ik ben opgeleid als ergotherapeut, natuurbeheerder, trainer Emotioneel Lichaamswerk ELW®, Energetic Integration therapeut (lichaamsgerichte psychotherapie) Somatic Experiencing® practitioner (traumatherapie) en NARM practitioner (ontwikkelingstrauma). Voorheen heb ik jaren als theatermaker en kok gewerkt en als campagnemedewerker bij een Milieuorganisatie. Mijn praktijk 'Leven in Beweging' bestaat sinds 1998.

 

Van jongs af aan was mijn ambitie veel verschillende dingen te doen en te ervaren. Dat deed ik vaak met wilskracht en lef. Op een gegeven moment bevredigden de uiterlijke prikkels mij niet meer en ging ik op zoek naar wat wezenlijk voor me was.
Door ELW heb ik geleerd ook contact te maken met een wat verwaarloosde kant in mij: mijn binnenwereld en mijn gevoelsmatige kanten.
Een belangrijke ontdekking hierbij was dat ik me juist sterker ga voelen naarmate ik mijn kwetsbaarheid meer toesta.
De stoere kant komt me soms nog goed van pas, en ik heb het gevoel nu meer keus te hebben in hoe ik met een situatie omga.
Mensen boeien mij en ik ondersteun graag iedereen die zijn of haar eigen specifieke weg probeert te vinden in deze tijd van snelheid en ongekende mogelijkheden. Voor mij is het lichaamsgerichte werk hierbij een krachtig hulpmiddel.

Sinds ik in contact ben gekomen met traumatherapie bezie ik mezelf en anderen vaak meer vanuit 'de mate van activering van het zenuwstelsel' oftewel, waardoor raakt iemand (of ik) opgefokt, verkrampt, onrustig, angstig enz. en wat geeft iemand (of mij) een veilig gevoel, brengt hem/haar tot rust, doet iemand ontspannen, genieten, groeien, helen? Daarnaast hebben we in de loop van ons leven een beeld van onszelf geschapen. Aan een ieder de keus om  star aan dit beeld vast te houden, of nieuwsgierig te zijn naar wie we eigenlijk zijn en open te staan voor verandering. 

Mijn lijfspreuk op dit moment: "Vrijheid is jezelf toestaan om precies daar te zijn waar je bent".

In 1999 behaalde ik het diploma tot trainer Emotioneel Lichaamswerk.
Sinds 2000 word ik geïnspireerd door het spirituele werk van A.H. Almaas in de Ridhwanschool.
In 2008 haalde ik het diploma tot Energetic Integration Therapeut bij Bodymind Opleidingen (Integrated Psychotherapy oftewel lichaamsgeoriënteerde psychotherapie). 
In 2010 rondde ik de 3 jarige opleiding af tot Somatic Experiencing® Practitioner, ontwikkeld door Peter Levine, gericht op het verwerken van (shock)trauma.
Daarna volgde ik de NARM opleiding van Larry Heller over ontwikkelingstrauma (Neuro Affective Relational Model) en de NARM Masterclass.

Ik geef leersessies bij de opleiding Somatic Experiencing en bij de NARM opleiding.
Ik was leertherapeut bij Bodymind Opleidingen en docent 'therapeutische vorming' aan de Akademie voor Massage en Beweging.

Samen met Gabriele Osburg begeleide ik van 2000 tot 2015 groepen 'Tantra voor vrouwen'.

Kwaliteit
Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging SBLP (Stichting Beroepsbeoefenaren Lichaamsgerichte Psychotherapie) en geregistreerd bij de RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg). Tevens ben ik onderworpen aan het klacht- en tuchtrecht (SCAG  en TZC).
KvK: 34328473  BTW: NL001285372B42

 

Rudolphine Backer  Koudenhorn 48zw, 2011 JD Haarlem  023-7370304
Parkeren (betaald) voor de deur, 10 min. lopen van het station


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Therapie Haarlem
Therapie omgeveing Amsterdam